Waarom moet u olie verversen?

Reacties zijn gesloten

Waarom moet u olie verversen?

Vraagt u zich wel eens af waarom het eigenlijk zo belangrijk is om olie regelmatig te laten verversen? Wij geven u drie redenen waardoor u het verversen van olie niet meer uitstelt!

Olie raakt vervuild

Hoewel de moderne smeermiddelen additieven bevatten die de motor schoonhouden, zal de werking ervan na verloop van tijd en gereden kilometers afnemen.

Olie wordt dikker, het brandstofverbruik neemt toe

Wanneer de additieven in de olie minder goed werken, kan de olie niet langer vuil- en roetdeeltjes zwevend houden, of zuren neutraliseren. Daardoor wordt de olie dikker en dat betekent dat de draaiende motoronderdelen niet of te laat worden bereikt, vooral na een koude start. Het brandstofverbruik neemt hierdoor toe.

De motorbescherming neemt af

Additievenpakketten in olie zijn chemische componenten die uw motor beschermen tegen onder meer slijtageschade. Wanneer deze elementen worden afgebroken, draagt de olie niet meer bij aan de bescherming van de motor en draait deze minder soepel.

Welke olie heeft u nodig voor uw voertuig?

Vind de juiste olie met de oil selector van Motul. Klik op onderstaande afbeelding om direct de juiste olie voor uw voertuig te selecteren. Uiteraard geven wij u ook graag persoonlijk advies! Neem gerust contact met ons op.

waarom-olie-verversen-motul-smeermiddelenadvies-mar-oil-leverancier-zuid-nederland
Klik op de afbeelding om de juiste olie voor uw voertuig te selecteren