Andere producten

andere-producten-adblue-ad-blue-mar-oil-leverancier-zuid-nederland

Andere producten

Bij Mar-Oil kunt u terecht voor dieselolie, propaangas en smeermiddelen. Op deze pagina vindt u een greep uit onze andere producten: additieven, koelmiddelen en antivriesmiddelen. Ook kunt u bij ons bijvoorbeeld terecht voor absorberende vloerkorrels. Wij hebben eveneens een breed scala aan equipment voor smeermiddelen en AdBlue, variërend van een eenvoudige vethandspuit of oliepomp tot aan complete bulkinstallaties voor smeermiddelen.

Door kennis en ervaring kunnen wij u voorzien van adviezen op het gebied van:

 • milieuvergunningen (diverse activiteitenbesluiten)
 • aanleg en aanschaf van smeerolieinstallaties en garageuitrusting
 • equipment voor smeerolie, antivries en ruitensproeierantivries

AdBlue

AdBlue is een eenvoudig te gebruiken onschadelijke stof. AdBlue is geen brandstof en het is ook geen additief voor brandstoffen. Het is een een hoogzuivere ureumoplossing die wordt bijgevuld in een speciale AdBlue-tank in uw voertuig. AdBlue is niet gevaarlijk, niet brandbaar en niet explosief. Het wordt geclassificeerd als een vervoerbare vloeistof met een minimaal risico. Als uw huid in contact komt met AdBlue dan is grondig wassen met water voldoende.

Waarvoor wordt AdBlue gebruikt?

AdBlue vermindert de uitstoot van schadelijke stoffen door een chemische reactie. Deze reactie treedt op wanneer AdBlue in de uitlaatgassen wordt gespoten. Dit gebeurt in de katalysator van een dieselmotor. Gewoonlijk bevatten uitlaatgassen de schadelijke stof stikstofoxide (NOx). Dit is één van de zwaarste luchtvervuilers. AdBlue is speciaal ontwikkeld om de uitstoot van NOx te verminderen. De ureumoplossing in AdBlue zorgt ervoor dat zich ammonia vormt als het in contact komt met warme uitlaatgassen. Deze ammonia zorgt ervoor dat de stikstofoxide verandert in de niet-schadelijke stoffen stikstof (N) en water (H2O). Zo wordt de dieselmotor schoner en beperkt AdBlue de luchtvervuiling.

AdBlue wordt verkocht in kleinverpakking van 4, 10 en 20 liter. Bij Mar-Oil zijn tevens verpakkingen van 200 liter verkrijgbaar. Wilt u AdBlue kopen voor uw bus, vrachtwagen, touringcar of lichte bedrijfswagen? Ook dan kunt u bij Mar-Oil terecht voor een bulklevering.


andere-producten-handpomp-smeerolie-motul-mar-oil-leverancier-zuid-nederlandandere-producten-handpomp-smeerolie-motul-mar-oil-leverancier-zuid-nederland2

Handpompen

Praktisch en prettig in gebruik zijn deze handpompen, eveneens verkrijgbaar bij Mar-Oil.

Specificaties:

 • handbediende pomp
 • polypropyleen hevelpomp met non-drip uitloop
 • geschikt voor motorolie, dieselolie en koelvloeistof
 • 2″ bondelaansluiting – 50-200 liter vaten
 • telescopische zuigbuis
 • opbrengst 0,33 liter/slag

Ruitensproeiervloeistof antivries

andere-producten-mar-oil-antivries-ruitensproeiervloeistof-leverancier-zuid-nederland

Mar-Oil is ook uw leverancier voor ruitensproeiervloeistof antivries. Antivries zorgt ervoor dat de ruitensproeiervloeistof minder snel bevriest. Een goede antivries reinigt uw voorruit en beschermt het sproeierreservoir tegen bevriezing. Wist u dat een antivries-ruitensproeiervloeistof nog veel meer voordelen heeft?

Met antivries in het sproeierreservoir, kan de ruitensproeiervloeistof niet bevriezen. De vloeistof op de voorruit  kan dus ook niet in ijs veranderen en de ruitenwissers kunnen niet aan de voorruit vastvriezen. Een goede antivries voorkomt bevriezing van het ruitensproeierreservoir en de leidingen naar de sproeiers. Een goede antivries verwijdert natuurlijk ook vet, vuil en pekel van uw ruiten.

In de winter vliegt antivries erdoorheen. Een jerrycan is dan ook de voordeligste optie.

mar-oil-antivries-ruitensproeiervloeistof-leverancier-zuid-nederland2

Het is verstandig een reservefles antivries mee te nemen als u op pad gaat. Zeker als er sneeuw, ijs of pekel op de weg ligt, gebruikt u ongemerkt veel ruitensproeiervloeistof. Als u zonder antivries komt te zitten, dan kunt u al snel bijna niets meer door de voorruit zien. Vervelend en gevaarlijk!

Waarop moet u letten als u antivries gaat kopen?

Bij Mar-Oil krijgt u de beste kwaliteit.

 • Onze antivries reinigt de voorruit en beschermt het sproeierreservoir tegen bevriezing (tot -20°C)
 • Voorkomt bevriezing van het ruitensproeiersysteem
 • Voldoet aan de zwaarste testnormen
 • Beschadigt de lak niet en veroorzaakt geen corrosie
 • Veroorzaakt geen barsten in de koplampen
 • Vorstbescherming volgens norm ASTM D1177-94
 • Kant-en-klaar voor gebruik

Overigens bestaat er vaak onduidelijkheid over het verschil tussen antivries en koelvloeistof. Antivries verlaagt de temperatuur waarbij een vloeistof begint te bevriezen. Om die reden is het handig om dit product te gebruiken in de ruitensproeier. Koelvloeistof verzorgt de koeling van een verbrandingsmotor. Deze vloeistof kookt pas bij 140 graden en bevriest pas bij ongeveer -36 graden Celcius. Antivries is één van de vele ingrediënten van koelvloeistof.

Giftig

Let op: antivries is uitermate giftig. Was na gebruik altijd meteen uw handen. Ook inademen kunt u beter vermijden. Let goed op als u huisdieren heeft. Antivries heeft soms een zoete smaak, die met name aantrekkelijk kan zijn voor honden en katten. Een kleine hoeveelheid antivries kan al dodelijk zijn voor uw huisdier!


Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft over onze andere producten of als u een productaanvraag wilt indienen. Wij zijn u graag van dienst.